Değerli Üyelerimiz, Protez Ortez Alanında Çalışan Sağlık Profesyonelleri, Firma Yetkilileri ve Öğrencilerimiz,
9-10 Aralık 2022 tarihleri arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Yerleşkesinde düzenleyeceğimiz “PROTEZ-ORTEZDE İNOVASYON SEMPOZYUMU” na sizleri davet etmekten onur ve mutluluk duymaktayız. Bu sempozyumun, bilimsel içeriği yüksek oturumlardan, yenilikçi konulardan ve önemli tartışmalardan oluşacağına inanıyoruz. Bilimsel programla birlikte, sempozyumumuzun katılımcıların zihninde iz bırakacak bir toplantı olması sizlerin destek ve katkılarıyla mümkün olacaktır.
1998 yılında Ankara’da kurulan Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği’nin amaçları; kongre, sempozyum, kurs gibi eğitsel ve bilimsel etkinlikleri düzenlemek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri üyeleriyle paylaşmak, bu gelişmeleri hastalara yansıtmak, protez ve ortez kaynaklarının optimum kullanımını sağlamak, protez ve ortez alanındaki ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak, karşılaşılan sorunları tartışmak, bu alanda çalışan hekim, fizyoterapist, mühendis, prostetist-ortotist, ortopedik protez-ortez teknikeri ve teknisyeni arasındaki bilgi alışverişini sağlamak ve gelişmiş ülkeler standardında protez-ortez rehabilitasyonunu gerçekleştirmektir.
Her ne kadar teknoloji ve sağlık alanında gelişmeler olsa da kronik hastalıklar, savaş, travma veya doğumsal nedenlerden kaynaklanan sorunlar hala önemli bir sağlık problemidir. Yaşlanan popülasyonlar ve kronik hastalık görülme sıklığındaki küresel artış nedeniyle, sorunların ciddiyeti giderek artmaktadır. Protez-ortez uygulamaları ve rehabilitasyonu, engelli bireylerin fonksiyonunu, bağımsızlığını ve genel iyilik halini geliştirmek için önemlidir. Protez-ortez alanında verilen hizmetin kapasitesini arttırmak, kalitesini geliştirmek ve standartlarını yükseltmek bu alanda çalışanlar için son derece önemlidir. Bu nedenle protez-ortez alanında iş birliğini artırmak, profesyoneller arası iletişimi geliştirmek, ortak çalışmaların önünü açabilecek bir ortam sağlamak, protez-ortez üretim kapasitesini ve kalitesini geliştirmek amacıyla bu sempozyumun yapılması planlanmıştır.
Sempozyum teması protez-ortezde güncel gelişmeleri ve girişimciliği içeren yenilikçi yaklaşımları hedef almaktadır. Gelişen ve değişen dünyada, protez-ortez yararlanıcılarının ihtiyaçları da çeşitlenmekte ve daha karmaşık hale gelmektedir. Bu nedenle, hem saha hem de akademik gelişmeleri yakından izlemek ve inovasyonu gündeme almak için planladığımız sempozyumumuzda, deneyimlerini paylaşmaları için araştırmacıları, klinisyenleri ve protez ortez alanındaki tüm sağlık profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlamaktayız.
Sempozyumda yer alacak panel, konferans, oturum,workshop ve bildirilere yönelik tüm sunumlar web sayfamızda oluşturulacak olan e-book’ta ve JETR dergisinde yayınlanacaktır.
Protez-Ortez alanında çalışan rehabilitasyon ekibini bir araya getirerek bilimsel paylaşımlar yanında, sosyal birliktelikleri de güçlendirmeyi amaçladığımız “Protez-Ortezde İnovasyon Sempozyumu”’nda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağız.
Sevgi ve saygılarımızla,
Prof. Dr. Fatih Erbahçeci
Türkiye Protez- Ortez Bilim Derneği Başkanı
Sempozyum Başkanı